Renovering av övervåningen vintern 2017/2018

Ända sedan vi flyttade hit har vi tyckt att sovrumsdörren varit väldigt låg. Det var en gammal, väldigt fin dörr, som var kanske 160 cm hög. Vi kände att vi ville byta ut den mot en normal dörr. Det innebär att vi måste flytta dörrhålet en bit åt det hållet där det står garderober.

Därför började vi med att riva ner de tre garderober som stod utanför sovrummet. Med det följde att vi fick riva taket som var nerbyggt till samma nivå som garderobernas höjd.

Det blev då öppet rakt upp till yttertaket. Det fanns heller inget golv under garderoberna, det var bara isolering där.


Vi fick också ta bort en av garderoberna i sovrummet. När det var gjort byggde vi upp för den nya dörren.
I samband med att vi gjorde detta bestämde vi oss också för att riva upp det gamla sovrumsgolvet och lägga nytt golv där, samma som det som ligger utanför sovrummet.
Vi beställde golv med andrasortering från Dala Floda, vilket innebar fler kvistar i brädorna, men det gjorde absolut ingenting och priset var ca halva jämfört med första sortering. Vi flyttade fläktrören från köket och badrummet så att de kom närmare väggen och sedan byggde vi in det.

Vi fick hjälp av Christer att lägga golvet utanför sovrummet, det var lite komplicerat men efter mycket om och men blev det klart och det blev jättebra. Vi gjorde klart, reglade och gipsade, väggen in mot sovrummet.

I februari började vi i sovrummet. Vi flyttade ut alla möbler och garderoberna och fick ett tillfälligt sovrum nere i vardagsrummet. När vi skulle börja ta bort sovrumsgolvet såg vi att mössen hade gnagt ett hål mellan två av plankorna.

Det var alltså där de hade tagit sig in när vi hade möss i sovrummet förra året. Under golvet fanns spån och säd. Den fyllde inte upp hela vägen till golvet därför har det varit så kallt och dragit i sovrummet.


I "isoleringen" hittade vi två gamla medicinflaskor.
Vi tog hjälp av en rörmokare och la kopparrören till elementet under golvet istället för att ha dom på väggen.

Efter det fick vi hjälp av Manfred, Christer och Bengt-Åke att regla golvet så det blev i våg och sedan kunde vi börja lägga det nya golvet.

När golvet var på plats slipade Christer golvet och sedan färgade vi in det i samma färg som vi har i hallen och i trappan. Christer slipade också om golvet utanför sovrummet så färgade vi om det också. Vi beställde nya tapeter till sovrummet och även till väggen utanför, så när golvet var klart tapetserade vi väggarna. Det blev jättebra och vi kunde nu flytta in i sovrummet igen.













Kommentarer