Entrén på framsidan maj-juli 2017

Vi har haft entrén på baksidan hela tiden precis som Bosse och Lena hade. Men vi har känt att vi vill flytta den till framsidan, till glasverandan. Sagt och gjort. Vi började med att byta fönster, de gamla var ruttna i underkant och englas. Det blev väldigt kallt på vintern och väldigt varmt på sommaren. Vi köpte treglas fönster hos bygg_in i Limmared och anlitade I-House för bytet. Vi tittade först på att köpa traditionella veranda fönster, men de var ca 8000 kr dyrare per fönster än fönster med en stående och två liggande spröjs. Vi behövde 4 fönster och budgeten klarade inte av den dyrare varianten.


När fönsterna var på plats så var det dags för arbetet inne i entren. Vi hade bestämt att flytta den utanpåliggande elen in i väggen, så innerväggarna togs bort för att lägga in slang och kopplings- och apparatdosor. När det var klart satte vi OSBskivor och sen 6mm gips.


Vi ville vi ha spottar i taket så taket revs ner och lådor sattes upp i taket där spottarna skulle sitta. Slang drogs även ut till ovanför dörren eftersom vi ville ha spottar utanför entrén också.

När detta var gjort så satte vi OSB i taket och sen limmade och spikade vi vit takpanel. Samtidigt hjälpte Christer oss att montera foder runt fönstren. Det blev väldigt bra. När detta var gjort så var det dags för tapet. Vi ville ha en ljustapet men med mönster och färg. Den första tapeten vi såg var den vi sen valde. Under tiden vi satte tak och foder så larmfiskade vi lite. :)


Efter tapetseringen hjälpte Christer oss att slipa furugolvet. Vi ville färga golvet men hade problem att finna en bra produkt för detta. Till slut hittade vi dekorvax och hårdvax olja. Denna köpte vi av George Andersson golv i Borås som gav oss en fantastisk service. Dit går vi garanterat igen.

Färgen vi valde heter granit grå. Denna ska appliceras tunt. Efter lite testande så använde vi den gula sidan på en vanlig scotchsvamp och torkade av överflödet med hushållspapper. Vi var väldigt nöjda med resultatet. Men som ni ser så är golvet inte granit grått.


Sen var det dags för lister och foder. Allmoge blev det.


När listerna var uppe så skulle vi börja inreda. Vi ville ha hatthylla, klädhängare och skoställ i allmogestil. Skoställ hittade vi till ok pris hos mio, men hatthyllorna vi tyckte om som vi h hittade låg på runt 1300kr. Det var väldigt mycket tyckte vi. Så vi letade efter konsoler på internet och hittade fina på Qvesarum byggnadsvård. De kostade 240kr för två. Sen köpte vi krokar på specialbeslag. De kostade 200kr för 4 st. Som hylla köpte vi en furuskiva med måtten 100x30cm. Hyllan fräste vi med handöverfräs och sen målade vi den vit. Krokarna skruvade vi dit under. Det blev sketbra och kostade under 600kr. Sen tog vi en bräda från logen och sågade till en 100cm lång bit. Denna fräste vi sen med handöverfräsen och målade vit. Vi satte sen på 5 krokar som vi köpt på IKEA. Vi blev väldigt nöjda med resultatet.








Kommentarer